REMZİ'DE ÇOK SATANLAR

12 - 18 Mayıs 2025
TÜRKÇE
İNGİLİZCE
2024
TÜRKÇE
  1. Markiz’deki Kadın

    Ayşe Övür

      (Remzi Kitabevi)
  2. Engereğin Gözü

    Zülfü Livaneli

      (İnkılâp Kitabevi)
  3. Günübirlik Hayatlar

    Irvin D. Yalom

      (Pegasus Yayınları)
  4. Akan Nehir Gibi

    Paulo Coelho

      (Can Yayınları)
  5. Sarı Yüz

    R. F. Kuang

      (İthaki Yayınları)
  6. Botter Apartmanı

    Ayşe Övür

      (Remzi Kitabevi)
  7. Edebi ve Edepsiz Beyoğlu

    Umur Talu

      (Literatür Yayınları)
  8. Jamal

    Selahattin Demirtaş

      (Dipnot Yayınları)
  9. Annem Öldü mü

    Vigdis Hjorth

      (Siren Yayınları)
  1. Nexus

    Yuval Noah Harari

      (Random House)
  2. The Alchemist

    Paulo Coelho

      (HarperCollins)
  3. Clear Thinking

    Shane Parrish

      (Random House)
  4. The Housemaid

    Freida McFadden

      (Little Brown)
  5. The Age of AI: The Book We All Need

    Henry Kissinger

    ve 2 yazar daha   (Random House)
  6. Just Kids

    Patti Smith

      (Bloomsbury)
  7. Normal People

    Sally Rooney

      (Faber & Faber)
  8. Rumi

    Peter Washington

      (Random House)
  1. Nakano Eskici Dükkânı

    Hiromi Kawakami

      (Domingo Yayınları)
  2. Rezonans Kanunu

    Pierre Franckh

      (Koridor Yayınları)
  3. Gece Yarısı Kütüphanesi

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  4. Lizbon'a Gece Treni

    Pascal Mercier

      (Sia Yayınları)
  5. 4 Gün 3 Gece

    Ayşe Kulin

      (Everest Yayınları)
  6. Labirent: Batı ve Hasımları

    Amin Maalouf

      (Yapı Kredi Yayınları)
  7. Yeni Ekonomi

    Mahfi Eğilmez

      (Remzi Kitabevi)
  8. Atomik Alışkanlıklar

    James Clear

      (Pegasus Yayınları)
  9. Hayat İmkânsız

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  10. İntermezzo

    Sally Rooney

      (Can Yayınları)
İyi bir kitap hakiki bir hazinedir.

John Milton
Türk ve Batı Mutfağından Yemek Tarifleri
ISBN: 978-975-14-1535-6
Sayfa Sayısı: 384
Ebat: 200 x 270 mm
Yayın Tarihi: 01.01.2010
Fiyatı: 540.00 TL

Türk ve Batı Mutfağından Yemek Tarifleri

Ülkü Necipoğlu



Dostlardan Seçmeler

Türk ve Batı mutfağının en seçme ve kolay hazırlanan yemekleri bu kitapta yer alıyor. “Ailemden ve dostlarımdan öğrendiklerim yitip gidebilir,” diye düşünen Ülkü Necipoğlu’nun keyifli arkadaş sofralarından öğrendikleri, bu kitaptaki seçmelerin büyük bir kısmını oluşturuyor. Seçilen yemeklerin diğer bir kısmı yazarın ailesinden, özellikle Rumeli kökenli, İstanbullu annesinden ve Egeli kayınvalidesinden öğrendikleri. Bunların yanı sıra, Lenôtre gibi ustaların kitaplarından esinlendiği, damak tadımıza uyan bazı tarifler de bu kitaba ayrı bir renk katıyor.

Kitapta yer alan tür başlıkları şöyle:

● Ön Yemekler (Antreler) ● Çorbalar ● Et Yemekleri ve Sıcak Yemekler ● Garnitürler ● Patlıcan Yemekleri ● Tavuk Yemekleri Balık Yemekleri ● Pilavlar ● Mantı ve Makarnalar ● Börek İçleri ve Börekler ● Krepler, Pizzalar, Tuzlu Tartlar ● Sufleler ve Yumurtalar ● Zeytinyağlı Sebzeler ● Salatalar, Turşular ● Dip ve Soslar ● İçecekler ● Sütlü Tatlılar ● Hamur Tatlıları ● Helvalar ● Meyveli Tatlılar ● Muslar ve Sufleler ● Kremalar, Soslar ● Parfeler ● Kuplar ● Pastalar ● Tartlar ● Kekler ● Kurabiyeler ve Bisküviler ● Çay Sofrası İçin Tuzlular ● Reçeller